Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΒΡΑΧΑΤΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (παλαιές φωτογραφίες)

Το ΒΡΑΧΑΤΙ μέσα από  φωτογραφίες της εποχής.

Φωτ. 1 Γυμναστικές επιδείξεις Γυμνασίου Βραχατίου, έτος 1958 (Συλλογή Σωτήρη Καραμπέτσου - συμβολαιογράφου).
 Στη φωτογραφία διακρίνονται μεταξύ άλλων ο αείμνηστος Ηλίας Κούμπουλας από το Ζευγολατειό να παραλαμβάνει το βραβείο του (δάφνινο στεφάνι), ο τότε Γυμνασιάρχης του Βραχατίου Αντώνης Παπαθανασίου, ο ιερέας της ενορίας του Βραχατίου, ο Γρηγόρης Καραμπέτσος και δεξιά αυτού ο μικρός ανεψιός του Παναγιώτης Καραθανάσης (Τάμπυ). Στο πίσω μέρος της φωτογραφίας διακρίνονται η μητέρα του Σωτήρη Καραμπέτσου και η τότε οδοντίατρος Ζευγολατειού Θεοδωρούλα Μασούρη.
Φωτ. 2 Παμβοχαϊκός / 26 Δεκεμβρίου έτους 1971 (Συλλογή Σωτήρη Καραμπέτσου - συμβολαιογράφου).
Γήπεδο Βραχατίου. Παμβοχαϊκός (26.12.1971)
Στην πάνω σειρά όρθιοι από αριστερά πρός τα δεξιά διακρίνονται οι Μπάρτζης Όθων, Πανούσης Γεώργιος, Σωτηρίου Σοφοκλής, Στατήρας Βασίλειος, Μπάρτζης Σπυρίδων, Καραμπέτσος Παναγιώτης, Κολοκοντές Βούλης, Νικολάου Πάνος, Σουμπασάκος Σωτήριος, Παπουτσής Δημήτριος, Τανισχίδης Τάσος και Παπαγιαννόπουλος Δήμος. Στην κάτω σειρά καθιστοί από αριστερά πρός τα δεξιά διακρίνονται οι Καραμπέτσος Σωτήριος, Νικολάου Χρήστος, Γαλάτσης Ιωάννης, Γκίκας Δημήτριος (Μαντόνας), Λιούλιας Ντίνος, Τσελώνης Παναγιώτης και Τσετσώνης Ανδρέας.

Φωτ. 3 ΕΤ.ΠΑ.ΚΟ - Εταιρεία Παραγωγών Κορινθίας, 1939 (Αρχείο Παναγιώτη Σχοινοχωρίτη, Ιατρού)

 Φωτ. 4 Βραχάτι 1948. Σωματείο Οινοπωλών Βραχατίου.


[*]. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΣΥΓΓΡΑΦΗ: Σχοινοχωρίτης Κωνσταντίνος *Ιστορικός - συγγραφέας, Αρχειονόμος - Βιβλιοθηκονόμος, υποψήφιος διδάκτωρ  (επικοινωνία: email. korinthios13@yahoo.gr, τηλ. 6945832094).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου